Fluister jezelf: Tevredenheidsmetertje

Fluister jezelf: Tevredenheidsmetertje

Hieronder volgt een “zweverig” stuk, maar het werkt wel. Het is leuk om te gebruiken als je wilt weten hoe tevreden je bent.

Wanneer je even heel rustig gaat zitten en jezelf voorstelt dat er een metertje (zoals de benzinepijl meter in de auto) bestaat dat jouw tevredenheidpijl weer geeft, waar staat het wijzertje dan? In het groen of in het rood?

Wanneer je een paar punten bedenkt waarmee je jezelf tevredener kan maken, (bijvoorbeeld met iemand praten, even één-op-één-aandacht, een warm drankje, een compliment, een magazine lezen, tv kijken, vroeg naar bed, enz.) kan je dan het wijzertje omhoog zien gaan? Helemaal totdat het in het groen komt?

Zolang het metertje niet zakt door een plotselinge stressveroorzaker kan je dit echt lang volhouden. Neem de tijd op en controleer steeds het metertje.

Als je hierop durft te vertrouwen kan je jezelf tevreden maken voordat je bijvoorbeeld naar bed gaat, zodat je lekker kan slapen. Of bijvoorbeeld voordat je naar een feestje gaat, zodat je jezelf zekerder voelt onder je vrienden, of voordat hij naar een sollicitatiegesprek gaat.

Het is even oefenen misschien, maar het zal zeker veel rust geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *